Postproductie bij Het Raam

Postproductie bij Het Raam

Het Raam is een plek waar we vanuit de maker denken en we je graag vanuit onze eigen ervaring willen helpen om het beste traject te bepalen om een film te maken. Hier kun je de look van je film ontwerpen. Van begin tot eind. Je kunt hier een test draaien en in onze suite meteen inladen, graden en projecteren op onze Barco 2K projector. We kunnen je vervolgens adviseren over de mogelijkheden in de postproductie naar aanleiding van de keuze van camera die gemaakt is. 

Op onze postproductieafdeling werken we samen met een aantal vaste mensen, waaronder colorist en online editor Laurent Fluttert, maar ook vaak met freelancers indien er vanuit de regisseur of cameraman/vrouw een voorkeur bestaat. Onze suites zijn daarom voorzien van Davinci Resolve, Assimilate Scratch e.a. Ook beschikken wij om die reden in de editsuite over verschillende systemen.

FACILITEITEN / DIENSTEN

Kleurcorrectie van alle formaten (Arri RAW, Red RAW, ProRes 4:4:4:4, DPX, AVCHD etc.)
 • DaVinci Resolve
 • Assimilate Scratch
 • Apple Color
 • Adobe SpeedGrade

Compositing / Special Effects
 • NukeX
 • Adobe After Effects
 • Maya
 • Massive

Montage
 • Final Cut Pro
 • Adobe Premiere Pro                            

VFX
 • Nuke
 • After Effects
 • Maya
 • Massive Crowd Simulation 

Online editing
 • Ondertitel plaatsen
 • Simple titel ontwerp
 • Leaders etc. plaatsen

Mastering
 • DCP mastering
 • MXF + uploads naar alle publieke omroepen en STER, SBS en RTL
 • Quicktimes in alle formaten
 • etc 

Archiving
 • LTO-5 LTFS

Transcoderen
 • Van alle formaten naar alle formaten

Voor meer informatie, technische vragen en tarieven, kun je contact opnemen met onze inhouse postproductie coordinator Julia Rombout. Zij is op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig en bereikbaar op 020-6374757 of julia@hetraam.nl.

For more information, technical questions or an invoice, our in house post production supervisor Julia Rombout is available on monday, wednesday and friday. Call 0031 (0) 206374757 or send an e-mail to julia@hetraam.nl.
07-09-16 George Maduro

07-09-16 George Maduro

Oorlogsheld George Maduro heeft een interessante geschiedenis. Zijn ouders wilde dat zijn naam zou voortleven en schonken een startkapitaal voor de bouw van Madurodam. Over deze bijzondere man is een korte film gemaakt, geproduceerd door Memphis Film & Television. Deze film is kleurgecorrigeerd door Laurent Fluttert en ging 2 weken terug op Curacao in premiere.
10-05-16 Giraffen

10-05-16 Giraffen

Giraffen, de documentaire van Marco de Stefanis en Volya Films gaat over Dokter Sami, de dierenarts van de Qalqilya dierentuin in Palestina, de enige dierentuin in de wereld in een bezet gebied. Hij houdt van dieren en om hun situatie te verbeteren moet hij met de Israeliers samenwerken. Hij is op zoek naar internationale erkentenis, zodat hij de laatste giraffen kan vervangen die verloren gingen tijdens de laatste intifada. 'Giraffen' werd kleurgecorrigeerd en gemasterd door Laurent Fluttert.

Kijk hier de trailer.
21-01 Boekverfilming

21-01 Boekverfilming

Volgende week is de Nederlandse première van de film ‘Problemski Hotel’ op het International Film Festival Rotterdam. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst uit 2003. Dit boek is het resultaat van het verblijf van Verhulst als asielzoeker in het asielzoekerscentrum van Arendonk.  De vluchtelingenproblematiek van toen is nog net zo prangend als nu. De film lijkt in licht van de huidige vluchtelingencrisis een actueel thema aan te snijden. Regie is in handen van Manu Riche. De film werd afgewerkt bij Het Raam door Laurent Fluttert.

Kijk hier het fragment van Dimitri Verhulst aan tafel bij De Wereld Draait Door: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/352380
04-12-15 Twee films geselecteerd op IDFA

04-12-15 Twee films geselecteerd op IDFA

Zowel ‘A Strange Love Affair with Ego’ van Ester Gould, als ‘The World According to Monsieur Khiar’ van Sjors Swierstra draaiden op IDFA 2015. Ester’s film viel zelfs in de prijzen: in de categorie Best Dutch Documentary en een eervolle vermelding van de jury AWFJ EDA Award.  Beide films werden door Laurent Fluttert kleurgecorrigeerd.
23-02-15 Who the Devil Can See in the Dark

23-02-15 Who the Devil Can See in the Dark

Onlangs hebben we de kleurcorrectie gedaan voor 'Who the Devil Can See in the Dark', de nieuwe documentaire van Mari Soppela. De film heeft in januari gedraaid op het Helsinki Documentary Filmfestival en wie weet kunnen we de film binnenkort ook op het Nederlandse doek bewonderen!

Voor de trailer van Who the Devil Can See in the Dark, klik hier.
20-11-14 Stand by your president

20-11-14 Stand by your president

'Stand by your president' is een documentaire over de Zeeuwse Sandra Roelofs die tien jaar geleden First Lady van het exotische, maar politiek zeer roerige Georgië werd. Na twee termijnen kan haar man, de inmiddels omstreden president Mikheil Saakashvili, bij wet niet meer worden herkozen. De president en first lady worden weer ‘gewone’ burgers. Wat betekent het om zo lang in de politieke openbaarheid te leven en wat kost dat in je privébestaan? De postproductie voor deze film werd gedaan bij Het Raam.

'Stand by your president' is vanaf 23-11-2014 te zien op het IDFA. Klik hier voor meer informatie.
 
07-11-14 Een sjtetl in de Cariben

07-11-14 Een sjtetl in de Cariben

'Een sjtetl in de Cariben' vertelt het aangrijpende verhaal van twee jeugdvrienden die opgroeiden op Curaçao, en nu op zoek gaan naar de geschiedenis van hun voorouders in Oost-Europa.

Mark en Tsale, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen terug naar de geboortegrond van hun voorouders. In deze documentaire road-movie door Curaçao, de Verenigde Staten, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël zien wij hun ontdekkingen, moed en wanhoop terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten maken om hun familie een betere toekomst te geven.

'Een sjtetl in de Cariben' is voortgekomen uit een sterke emotie: we zijn allemaal onderdeel van dezelfde familie, ongeacht hoe verschillend we zijn. Bovendien is de film een hommage aan Curaçao, een klein eiland met een groot hart, en een plek die altijd een veilige haven voor vreemdelingen is geweest. Alleen op zo’n plek kan een mens een bestaan opbouwen.

'Een sjtetl in de Cariben' werd geregisseerd door Sherman De Jesus. De kleurcorrectie werd bij ons gedaan door Laurent Fluttert.

De film wordt in twee delen uitgezonden bij de Joodse Omroep. 

Uitzending aflevering 1 - 2 november 2014 (klik hier om deze aflevering terug te zien)
Uitzending aflevering 2 - 16 november 2014 (klik hier om deze aflevering terug te zien)

De kleurcorrectie werd bij ons gedaan door Laurent Fluttert.

 
19-09-14 Brozer

19-09-14 Brozer

De film Brozer is het vervolg op Broos uit 1997, waarin de zussen Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos) met de problemen van het leven worden geconfronteerd. 

Op 7 september beleefde Brozer zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in de categorie Contemporary World Cinema. De film werd met veel bewondering en applaus ontvangen. 
De Nederlandse première vindt op 28 september tijdens het Nederlands Film Festival plaats.

De online voor de film werd bij ons gedaan door Laurent Fluttert.

28-02-14 VPRO Tegenlicht: Bureau voor Digitale Sabotage

Wij lijken gevangen in een wereldwijd digitaal web, gecreëerd door overheden en Silicon Valley. Hoe blijven wij de baas over onze eigen data? Zijn er wegen om te ontsnappen aan de digitale dystopie?

Met criticaster en auteur van “The Net Delusion: How Not to Liberate the World”Evgeny Morozov, sciencefiction auteur Charlie Stross, The Pirate Bay oprichter en activist Peter Sunde, schrijfster en politica voor de Piraten Partij Anke Domscheit-Berg en IT-veiligheidsconsultant Eleanor Saitta.

Kijk hier de aflevering terug.

Bureau voor Digitale Sabotage werd geregisseerd door Marije Meerman. De kleurcorrectie werd bij ons gedaan door Laurent Fluttert.

 

12-02-14 Last Words

Linguist-philologist Mark Janse discovers speakers of the Cappadocian language – previously assumed extinct, linguists worldwide are exhilarated at the discovery, but Janse realizes the rediscovered language is doomed to die anyway.

Last Words is a documentary short directed by Koert Davidse and produced by Serious Films. The film was color graded and delivered by Laurent Fluttert at Het Raam. A release date remains to be set.
 
04-02-14 PARK

04-02-14 PARK

PARK is een film over de bijzondere relatie tussen een stadspark en haar bezoekers. Soms is het alsof we door de ogen van het park de bezoekers observeren, op andere momenten lijkt het park zelf tot leven te komen. Filmmaker dré didderiëns laat zich in deze film leiden door zijn verwondering over het gedrag van mensen en dieren in het park. De film voert de kijker mee in de microkosmos van dit, in de stad gelegen, stukje natuur.

PARK is geregisseerd door Dre Didderiens en geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties. Het Raam heeft PARK opgeleverd en Laurent Fluttert deed bij ons de kleucorrectie.
14-01-14 Eeuwig Jong - Memphis Film & Television

14-01-14 Eeuwig Jong - Memphis Film & Television

Voor de vierdelige documentaire serie Eeuwig Jong geproduceerd door Memphis Film & Television verzorgden wij de kleurcorrectie en finishing. 

Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn. De generatie die is opgegroeid met het geloof in de maakbare samenleving wil koste wat het kost de regie in eigen hand houden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en therapieën bieden uitzicht op een wereld waarin (veel) langer leven binnen handbereik lijkt. De documentaireserie Eeuwig Jong gaat op verkenning in de nieuwe en controversiële wereld van anti-aging. Gefascineerd door het perspectief van tijdloos leven, gebiologeerd door spectaculaire ontwikkelingen in de wetenschap en gemotiveerd om antwoord te krijgen op vragen over langer en vitaal leven.

Afl. 1 - dinsdag 14 januari
Afl. 2 - woensdag 15 januari
Afl. 3 - dinsdag 21 januari
Afl. 4 - woensdag 22 januari

Videoclip Glossy Jesus - The Heat and the Cold War

Voor de nieuwe videoclip van Glossy Jesus, gedraaid door onze eigen Sanne, deden wij de kleurcorrectie.

Regie: Julie Perion

Videoclip Glossy Jesus - The Heat and the Cold War