Over ons

Bij Het Raam Digital Cinema kun je camera verhuur en postproductie naast elkaar vinden. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door de Nederlandse cameraman Edwin Verstegen NSC, en is sinds die tijd is een plek geworden die filmmakers faciliteert met de laatste en beste apparatuur en vooral ook expertise.

Camera's in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Arri Alexa, RED, Sony, Blackmagic en Canon. Zeiss Compact-, Ultra- en Masterprimes, Cooke, Angenieux zooms, Leica, Nikon, Canon Cine en fotografie lenzen zijn het hart van ons bedrijf. We voorzien ook in grip apparatuur zoals Steadicam, sliders en de nieuwe Movi10. Met de komst van de digitale cinema, kun je niet meer om de integratie van moderne camera technieken en postproductie heen. In 2005 begonnen we met een postproductie afdeling. Onze grading suite werkt met o.a. Scratch en DaVinci en we projecteren via een Barco 2K DCI projector. VFX werkt met programma's als AfterEffects, Nuke en Massive.

Voor meer informatie over camera verhuur, postproductie of technische vragen, geef ons een belletje op 020-6374757 of stuur een e-mail naar info@hetraam.nl.

Team

Damar Jansse - Planning

Damar studeerde af in de richting camera/licht aan de Filmacademie in 2000. Daarna assisteerde ze op verschillende sets en was een tijd werkzaam als fotoredacteur. Vanaf oktober 2015 neemt ze de planning op zich van de cameraverhuur bij Het Raam en probeert iedereen van het camera departement hierbij onder de duim te houden, voor zover dat gaat.

Rob van Dam - Camera departement

Rob studeerde in 2012 af aan de opleiding Audiovisuele Media aan de HKU. Na zijn opleiding liep hij stage bij Het Raam en inmiddels versterkt hij het Raam team alweer 4 jaar. Rob houdt ervan om klanten zo goed mogelijk zaken uit te leggen en is hier altijd enthousiast over. Daarnaast werkt hij op de set bijvoorbeeld vaker als focus puller en Movi of Miro operator.

Koen van Bergen - Camera departement

In 2013 studeerde Koen af aan de Filmacademie. Nu werkt hij parttime bij Het Raam op de camera afdeling. Daarnaast is hij veel op film- en commercialsets te vinden, vaak als gaffer.

Floris Verweij - Camera departement

In 2012 Floris graduated from the HKU (School of the Arts Utrecht) as a cinematographer. Besides his work at Het Raam, he regularly shoots short films and commercials.

Benjamin Sparschuh - Camera departement

Nadat Benjamin op de set had gewerkt als lichtassistent en Media en Cultuur studeerde, ging hij naar de Filmacademie. Daar studeerde hij af als cameraman in 2013. Naast zijn werk bij Het Raam, werkt hij ook in het camera- of lichtdepartement op de set.

Alyssa van Veen - Camera departement

Alyssa is onze nieuwste aanwinst op de camera afdeling. Naast haar werk bij Het Raam werkt ze ook als freelance focus puller.

Julia Rombout - Postproductie coordinator

Julia heeft de opleiding productie aan de Filmacademie in Amsterdam gedaan. In 2015 studeerde ze af met 2 korte fictie films en 1 documentaire. Ze is in oktober gaan werken bij Het Raam als inhouse postproductie coordinator. Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe filmplannen samen met regisseurs en doet ze korte productieklussen.

Laurent Fluttert - Colorist / online editor / digital content manager

Laurent is mede-eigenaar van de postproductie afdeling bij Het Raam. Hij werkt vast als colorist van speelfilms, documentaires, commercials, etc. Ook is hij online editor en neemt hij het masteren van alle films, die bij Het Raam worden afgewerkt, op zich.

Monique MacKenzie - Kantoor & catering

Monique was jarenlang werkzaam als grimeuse in de Nederlandse filmwereld. Nu zorgt ze er bij Het Raam voor dat we goed te eten krijgen en dat er rondom onze werkzaamheden altijd een gezellige sfeer hangt.

Edwin Verstegen - Founder & CEO

Edwin studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in 1985. Hij werkte als cameraman / director of photography bij televisie, documentaires, commercials en speelfilms. De documentaireserie 'Diogenes', waar hij één van de cameramensen was, kreeg de prestigieuze Nipkow-award. Zijn commercial werk is geëerd met een aantal prijzen in Nederland en ook in het buitenland op onder andere het Cannes Commercial festival. In 1994 was hij bij de oprichting van the Netherlands Society of Cinematographers (NSC) en zat toen 8 jaar in het bestuur. Edwin geeft parttime les aan de Filmacademie.